Маршрути №184 і 184а і надалі їздитимуть до Рудно – рішення суду

В управлінні транспорту та зв’язку Львівської ОВА повідомили, що суд визнав курсування приміських автобусних маршрутів в межах чинного законодавства, відтак, вони надалі продовжать працювати у звичному режимі та надавати послуги з перевезення пасажирів. 26 вересня завершилося останнє судове засідання у спорі між Львівською міською радою та Львівською облдержадміністрацією, на якому суд залишив без розгляду претензії міського управління транспорту.

«Упродовж 2 років тривав судовий спір в якому управління транспорту Львівської міської ради хотіло визнати незаконним заключення договірних зобовязань на приміські маршрутиякі сполучають декілька територіальних громадде замовником перевезень пасажирів виступає управління транспорту та звязку Львівської обласної державної адміністрації», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, управління транспорту ЛМР у своєму позові вимагало розірвати договір стосовно роботи таких автобусних маршрутів загального користування:

  • №184 Львів АС-2 – Суховоля (Доманів);
  • №184а Суховоля – Рудно Львів АС-2;

Нагадаємо, що у 2020 році Львівське комунальне АТП №1 закликало обласну адміністрацію припинити роботу приміських маршрутів №111, 180А і 217А, бо вважає їх незаконними. Утім в обласній адміністрації тоді зазначали, що підстав розривати договори з перевізниками, які їх обслуговують немає, а звинувачення називали боротьбою за пасажира.

20 листопада минулого року сталася одна з найскандальніших ДТП у центрі Львова, внаслідок якої загинула жінка, інша отримала забої. Аварію спричинив водій приміського автобусу, що курсував за маршрутом №138. Тоді управління транспорту ЛМР курсування приміських маршрутів через місто назвало незаконним та вимагало у ЛОДА припинити курсування приміських маршруток через Львів, зокрема центром міста.

Також у міськраді зазначали, що 1 січня 2021 року юридично діє Львівська МТГ. Тож до населених пунктів Львівської громади місто запустило нові комунальні маршрути. Попри те приміські маршрути, угоди на які укладені Львівською ОДА ще до створення Львівська МТГ, продовжують паралельно курсувати. На думку представників міської ради, ці угоди повинні бути розірвані, і відповідні автобуси мають припинити свою роботу. До слова, щодо цього питання місто неодноразово зверталося до ЛОДА.

Джерело: https://tvoemisto.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *