Вулицю Городоцьку перепланують – як це вплине на Рудно?

У Львові планують зробити вулиці більш безпечними та екологічно чистими. Тендер із п’яти лотів опубліковано на порталі закупівель GIZ. Вартість кожного складає понад 441 тисячу гривень.

В описі тендеру йдеться, що місто орієнтоване на автомобілі, кількість яких стабільно зростає. Це спричиняє збільшення шкідливих викидів, зокрема, 93% забруднення повітря виникає через транспорт. Транспортні смуги набагато ширші за встановлені стандарти. Це веде до того, що дві машини можуть їхати по одній смузі в одному напрямку, до незаконного паркування чи обгону громадського транспорту.

Тендер включає побудову велосипедної інфраструктури, удосконалення транспортного руху, покращення інфраструктури громадського транспорту, облаштування безпечних перехресть та пішохідних переходів. Роботи проводитимуться на вулицях Любінська-Кульпарківська, Городоцька-Рудно, Варшавська-Чорновола, мікрорайонах Сихів та Рясне.

Перепланування вулиці Городоцької входить в другий лот:

На вулиці Городоцькій діє автобусна станція «Західна», залізнична станція Скнилів розташована близько до території проєкту.

Основні проблеми території:

  • відсутність достатньої кількості пішохідних переходів на прилеглиз вулицях;
  • перевантажена корками Городоцька вулиця, з значною кількістю міського та приміського громадського транспорту, який постійно затримується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *